Lekker bij de BBQ

BBQ en wijn gaan ontzettend goed samen. Rosé is absoluut onze favoriet in combinatie met de BBQ. Vooral als u veel verschillende gerechten gaat serveren/maken is de rosé perfect om te schenken. Rosé past bij een hamburger, gegrilde zalm en zelfs bij een varkensworstje, past deze wijn perfect! Maar ook verfrissende Mousserende wijnen zijn heerlijk in combinatie met de BBQ en altijd een goed idee. Bij een barbecue gaat het vaak om wat sterkere smaken, rokerige aroma’s, kruiden en marinades. Een rode van Grenache, Syrah en Malbec, een mooie Zinfandel of juist een fruitige en iets frisse Pinot Noir. Het kan allemaal. Het is niet zo dat rode wijn alleen bij vlees kan en witte wijn bij vis. Een rode, licht gekoelde Pinot Noir is bijvoorbeeld een goede match met een stuk zalmfilet van de barbecue. En kipgerechten, of ander gevogelte, kunnen weer heel lekker zijn met een volle witte Chardonnay.

Welke wijnen passen goed bij welke BBQ sauzen?

Knoflooksaus: Volle Chardonnay, Riesling en Viognier - Cocktailsaus: Sauvignon Blanc, Pinot Gris en Grüner Veltliner - BBQ-saus: Syrah - Yoghurtsaus: Sauvignon Blanc en Chablis - Chilisaus: Rosé, Grüner Veltliner en Pinot Gris, Riesling - Satésaus: Syrah, Gewürtztraminer en Rosé wijn

Lekker bij de BBQ
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina